När lagen blir en blind ”nyttig idiot”.

22 augusti, 2014.

 

Staten har utsett sin fiende nummer 1: konstnären Dan Park. Han dömdes i går, torsdag, till sex månaders fängelse. Dans medbrottsling är enligt domstolen galleristen Henrik Rönnqvist, som dömdes för att ha ställt ut Dan Parks konst.
Dan Park är dömd till fängelse för hets mot folkgrupp (HMF), vilket låter allvarligt. Dans konst är alltså enligt svensk domstol ”hetsande”, vilket naturligtvis är idioti.

Men är Dan Park en nazist eller kommunist som vill avrätta judar? En person som hatar asiater eller färgade och vill få andra att tycka likadant? Ur ett rent juridiskt hänseende kan det tyckas att domen är korrekt, men låt oss skrapa lite på ytan och ställa saken på sin spets.

1.  I ett land där ett gäng pojkar/män gruppvåldtar en rädd fjortonårig flicka, utan att få fängelsestraff är konsten farlig? Flickor är ju ingen ”folkgrupp”.

2. När konst i form av en vagina målas på en skolas vägg, fängslas ingen. Kvinnor är ju ingen ”folkgrupp”.

3. När artister skuttar runt på scen och rappar om att mörda Sverigedemokrater fängslas ingen. Sverigedemokrater är ju ingen ”folkgrupp”.

4. Lagen om HMF är gammal, liksom lagen om religionsfrihet är det. För att få ett perspektiv och exemplifiera: Lagen om religionsfrihet kom primärt till för att de som kom hit efter Andra världskriget skulle kunna utöva sin religion utan att förföljas och trakasseras, men även för att de svenskar som inte ville tillhöra den svenska statskyrkan skulle kunna gå ur den. I svensk författningssamling står det följande:

 

”Om religionsfrihet

1 § Envar äger rätt att fritt utöva sin religion, såvitt han icke därigenom stör samhällets lugn eller åstadkommer allmän förargelse.

2 § Det står envar fritt att för religiös gemenskap deltaga i sammankomst och sammansluta sig med andra.

3 § För offentlig gudstjänst gälle ej andra hinder än sådana som i allmänhet äro stadgade för sammankomst, till vilken allmänheten har tillträde.

4 § Ej må någon vara skyldig tillhöra trossamfund. Åtagande i strid mot denna bestämmelse vare utan verkan.

Med trossamfund förstås, förutom Svenska kyrkan, sammanslutning för religiös verksamhet, vari ingår att anordna gudstjänst.”

 

Religion är alltså enligt lag en privat och personlig sak som inte ska propageras för.

I praktiken fanns religionsfriheten redan innan lagen antogs 1952, vi har under 1900-talet haft ett tiotal religioner som samsats utan problem i vårt land. En av dem är judendomen, vars antal anhängare växte i och med att flyktingarna
från Andra världskrigets förintelse och död kom hit. Tanken med lagen var att människor skulle få frihet, i praktiken har det blivit så att vilken stollekultur eller diktatorisk ideologi som helst kan åberopa lagen för att få göra som de vill, vilket sker just nu i vårt land. Lagen kom bland annat till för att skydda judar, nu utnyttjas den av dem som förföljer judar!

Likadant har det blivit med HMF, som antogs redan 1948 på grund av Einar Åberg och Sveriges antijudiska kampförbund. Det bildades i november 1941 (minns att nazismen och kommunismen mördade judar i massor under Andra världskriget, och kommunismen som fortlever inte är annorlunda i dag), och dess första punkt i förbundets stadgar var: ”Judendomens i Sverige totala förintelse.”

Känns tongångarna igen från en ideologi (islam) som bitit sig fast i Europa? Mellan 1941 och 1945 dömdes Åberg vid nio tillfällen till böter för sin antisemitiska agitation, men
han fortsatte ändå med sin verksamhet efter krigsslutet, då han tryckte upp och spred antisemitiska flygblad och broschyrer som översattes till många olika språk och spreds till flera länder.

 

När Förintelsen blev allmänt känd 1945 var Åberg en av de första att förneka dess existens, en åsikt han fortsatte att torgföra långt efter kriget genom tryckta pamfletter. Svenska beskickningar runt om i världen fick besked om att Åbergs antisemitiska verksamhet kunde medföra viss skada för Sverige i utlandet. (Sverige är för övrigt på grund av kommunism och islam tillbaka exakt i det läget nu.) Det var en av anledningarna till att lagstiftningen om hets mot folkgrupp infördes i Sverige 1948.

Lagen om HMF kom till för att skydda judar, nu utnyttjas den av dem som förföljer judar och andra. Nu är hetsen mot judar lika stor eller större, men HMF-lagen hjälper dem inte. Tvärtom används lagen i obskyra sammanhang för att ta makt.

Nu har alltså lagen som kom till för att skydda judar mot nazister, använts av kommunisten Momodou Jallow för att få en konstnär dömd till fängelse. Momodou Jallow är en svart och ständigt kränkt man som är aktiv inom kommunismen (som inte tycker om vare sig svenska traditioner eller judar) och Afrosvenskarnas riksförbund.
Jallow är en person som bokstavligt talat spottar äldre kvinnor i ansiktet (enligt uppgift är han polisanmäld för det), stoppar upp sitt långfinger i ansiktet på folk och vrålar ‘”rasist” åt dem.

 

Vi har alltid haft satiriska konstnärer i vårt land, vår religionsfrihet har fungerat länge och få människor har känt sig hetsade på grund av hudfärg. Nu, när bland andra kommunisten Momodou Jallow kommit, har det gått helt fel. Är Jallow & Co en svart Hitler?
Vem är egentligen samhällets fiende nummer 1? Dan Park, konstnär? Eller Momodou Jallow, bespottare, hycklare och förtryckare?
Jag sätter en slant på kommunisten och agitatorn Jallow!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s