Det politiska patraskets Goebbelsstövlar.

17 september, 2014.

 

Före valet skrev den brittiska affärstidningen Financial Times att allt fler bedömare nu varnar för politiskt kaos i Sverige. Likadant gör danska och tyska medier, exempelvis den ledande affärstidningen Handelsblatt. Till och med en av världens mest ansedda tidningar, New York Times,skriver om det märkliga och otäcka som väntar vårt land.

Men i Sverige, tre dagar efter valet, lyser analyserna av de politiska konsekvenserna av resultatet med sin frånvaro. Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven stängde dörren för en regeringsbildning med Vänsterpartiet redan dagen efter valet. I svenska medier har de politiska konsekvenserna av detta besked lyst med sin frånvaro.
Svenska företag avvaktar med att fatta beslut om investeringar i Sverige eller fortsatt flytt av personalplaceringar och produktion, på grund av valutgången och det svaga parlamentariska läget för de rödgröna. I svenska medier har rapporteringen och konsekvenserna av detta lyst med sin frånvaro.
Men omvärlden ser och belyser vår situation. I USA, Tyskland, England och Danmark verkar de veta mer om läget i vårt land än vad vi själva gör. Att vi är så ovetande kan vi tacka vår svenska mediekår för, de som inte vill eller kan rapportera nyheter sakligt och objektivt. Under hela valåret har de fokuserat på en enda sak: att demonisera och smutskasta Sverigedemokraterna och dess väljare.
Medierna har alltmer desperat och brutalt grävt i gamla händelser, i så kallade ”skandaler” och bland anonyma kommentarer på Avpixlat. Expressen samarbetade till och med med den halvkriminella Researchgruppen (vänstervåldsgruppen AFAs informationsbyrå) för att kunna hänga ut människor offentligt, i en del fall förstöra deras liv.
Kändisar (som Malena Ernman, Özz Nûjen, Soran Ismail och Kjell Bergkvist) har utan att veta vad de talar om utgjutit sig om Sverigedemokraternas ”rasism”.
Politiker har medvetet ljugit oss väljare rakt i ansiktet om Sverigedemokraternas politik.
Ju närmare valet vi kom desto mer rabiata blev medier, kändisar och sjuklöverns politiker i sin förföljelse av Sverigedemokrater.

Under valrörelsen har skolbarns sjunkande kunskapsnivå knappt nämnts. Pensionärernas fattigdom har knappt berörts. Den snabbt ökande andelen av populationen som är icke-arbetande men kraftigt bidragsberoende har inte ens nämnts. De viktiga frågorna har helt ignorerats!
I stället har medier, kändisar och politiker fokuserat på att osakligt och lögnaktigt prata illa om Sverigedemokrater. De är det politiska patrasket i Sverige.

 

Efter valet trodde jag att vi skulle få arbetsro i landet, att vi skulle få se sunt förnuft och normalt vuxet konsekvenstänkande inom det politiska patrasket. Jag trodde att deras hatiska utfall och angrepp var en del av deras taktik för att vinna röster de trodde Sverigedemokraterna annars skulle ta.
Det visade sig bli tvärtom, deras hat är uppenbarligen äkta och starkt. Deras smutskastning ökade redan under söndagsnatten samtidigt som Sverige är på väg in i en politisk kris få av oss upplevt.

Krisen kan leda till nyval, vilket vi inte haft sedan 1958, men på den tiden slets landet inte i bitar av kommunister, miljömarxister och islamister – Sverige var relativt sett ett homogent land gällande samhällskultur och samhällssyn. Vad kommer att hända vid ett nyval om ett halvår? Vilka kommer försöka kratsa kastanjerna ur elden? Kommunisterna? Islamisterna?

 

Det politiska patrasket har alla megafoner och anslagstavlor som finns för att kabla ut sitt hat: tidningar, tv och radio. Det politiska patrasket går i Joseph Goebbels stövlar, de är ett propagandaministerium i kolossalformat.
Vi, folket, har de öppna medierna som Facebook och alternativa webbtidningar som Dispatch International till vårt förfogande. För bara 40 år sedan stod studenter i Östberlins källare och stencilerade flygblad som delades ut i kamp mot kommunismen. Vi skriver på internet.
Det politiska patraskets eget parlament, gatan, regeras av de våldsamma AFA, Revolutionär Front, Ung vänster och SSU. De är att jämföra med Hitlerjugend.
Vi, folket, har vårt sunda förnuft, etik och moral att använda mot våldet, hoten och förföljelsen.

 

Hur mycket värre ska vi tillåta det bli? Under valnatten började hatiska budskap mot Sverigedemokraterna florera på Twitter och Facebook, påfallande ofta från avsändare vars namn antyder ett ursprung från MENA-länderna. Är det så det ska vara, ett vi-och-dom-tänkande? Hat som vi ser i Mellanöstern? Våld som i kommuniststater?
Med ett samhälle som de senaste 20 åren fallit ner i misär och okunskap, ökat våld och allt mindre homogenitet gällande samhällskultur och samhällssyn, kan en politisk kris bli den utlösande faktorn för grovt och dödligt våld mellan grupperingar.
Därför måste våra politiker ta sitt ansvar nu, det är faktiskt därför de är förtroendevalda. Samarbete över partigränserna vore det enda rätta, men det politiska patrasket har målat in sig i ett hörn och kan inte samarbeta med landets tredje största parti, SD.

 

I riksdagen finns 349 mandat. De har nu fördelats såhär:

Vänsterpartiet 21. De är utanför regeringsbildningen.
Socialdemokraterna 113.
Miljöpartiet 24.
Totalt har S och MP 137 mandat.

Sverigedemokraterna 49.

Moderaterna 84.
Centerpartiet 22.
Folkpartiet 19.
Kristdemokraterna 17.
Totalt har Alliansen 142 mandat.

 

Reinfeldt och Borg avgår enligt besked från Moderaterna, partiet har därmed ingen stark ledning och kan inte bilda regering med Alliansen (även om deras mandat är fler än S/MP).
S/MP måste ha en stark/stor allierad om de ska lyckas bilda en stark regering, och de enda som finns är M och SD. Sannolikheten för att någon av dem tillfrågas är liten.
Problemet är MP, vars stollepolitik inte går att få ihop med en konkret realpolitik. Det rätta för S vore att utesluta dem från regeringen och i stället bilda allians med SD och KD.
Tillsammans har S, SD och KD 179 mandat, vilket ger dem majoritet. Deras politik är i grunden likadan gällande samhällskultur, grundvärderingar, välfärd, ekonomi/budget och den offentliga sektorn. Det som skiljer S från SD (sannolikt även från KD) är den vansinniga skattefinansierade invandringspolitiken och viljan att islamisera landet. Jag tror i och för sig att Socialdemokraternas väljare skulle dra en suck av lättnad om de fick besked om kraftiga åtstramningar inom invandringspolitiken.

 

Senast vi hade nyval var 1958. Vårt samhälles väl och ve hänger på en skör tråd nu, vi kan inte laborera med välfärden och demokratin mer, vi har inte råd med ett nyval.

  • I politik handlar det om resultat och leverans. Resultatet efter de drygt senaste 20 årens politik är katastrof i vårt land, leveransen av välfärd har uteblivit.
  • I politik handlar det om förtroende. Ingen har förtroende för sjuklöverns politiker efter drygt 20 års misslyckanden.
  • I politik handlar det om kompromisser. Inom sjuklövern är de inte ens på det klara med hur man kompromissar.
  • Det är dags för en annan politik nu, folkets politik, en realpolitik.

 

Det är dags att ta Goebbelsstövlarna av det politiska patraskets fötter. Gör vi det inte nu, är vårt land förlorat. Valet är över, resultatet är känt. Nu måste vi kavla upp ärmarna och börja jobba framåt, tillsammans. Smutskastning och lögner hör inte hemma i ett demokratiskt land.
Goebbelsstövlar ska av. Gummistövlar ska på. Det politiska patrasket måste börja jobba för vårt bästa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s