Margot Wallström en fara för demokratin?

27 mars, 2015

 

Maken till utrikespolitiskt okunnig utrikesminister har vi förmodligen inte haft under modern tid. Margot Wallström har slagit nytt rekord i grenen ”reta upp så många länder du kan på så kort tid som möjligt”. Wallström uttalade sig om ett lands rättssystem, och utmanade därmed hela det islamska samhället.

Landet hon kritiserade är Saudiarabien, vilket får konsekvenser för svenska företag och dess anställda. Få människor känner till att vi haft ett antal civila projekt ihop med Saudiarabien, medierna har tyvärr felaktigt fokuserat allt på vår vapenexport. Resultatet av Wallströms klumpiga utrikespolitik är bland annat att det inte kommer att finnas några svenskar kvar i Saudiarabien om drygt fem månader, deras visum förlängs inte. Vi är inte välkomna!

En effekt av det är att redan ingångna avtal om leverans av till exempel sjukvårdsutrustning inte kan skickas till Saudiarabien, är förlust för de svenska företagen och möjligtvis ökad arbetslöshet i Sverige. I värsta fall kräver saudierna skadestånd av företagen. Saudiarabien har även stoppat de investeringar man börjat med i Sverige (undantaget eventuell finansiering av moskéer och terrorister), allt detta på grund av Wallströms uttalande i riksdagskammaren.

 

Med den okunniga och för oss förödande utrikespolitik Wallström för, och med de klumpiga uttalanden hon gör, borde hon avsättas. Men vem bestämmer om Margot Wallström ska avgå, är det Saudiarabien eller vi? Om det är Saudiarabien som kräver Wallströms avgång åker hon nog ut fortare än kvickt, vi är mer beroende av Saudiarabien som affärspartner och kund, än av Wallström som utrikesminister. Wallström är bara ytterligare ett av Löfvens många misstag.

I en knappt 17 minuter lång intervju med kunnige socialdemokratiske debattören Johan Westerholm och Patrick el-Cheikh, tidigare chef för svenska handelskontoret i Riyadh, förklaras läget gällande Saudiarabien och den muslimska världen enkelt och konkret. Värt att notera är att Saudiarabien investerar tungt i bland annat Somalia. Som lök på laxen hakar andra muslimska länder på i kritiken mot Wallström, vilket nämns i intervjun. Nu har även Somalia anslutit sig till de länder som fördömer Wallström och Sverige. Det gemensamma för de länder som nu fördömer Sverige är islam.

 

 

Hur känns det för oss svenskar att vara fördömda av en ideologi (islam) som vill öka sitt inflytande i Sverige och vars lag och rättssystem sharia är medeltida (vilket Wallström korrekt sa)? Det känns fördömt obehagligt, anser jag. Och det är fördömt obegripligt att vår utrikesminister Wallström inte verkar inse vad hon ställt till med, men sanningen är, minister Wallström, att andra länder är olika oss. De har en annan samhällskultur, och ibland synkar den helt enkelt inte med vår samhällskultur.

Wallström har i praktiken retat upp en ideologi vars fundamentalister hotar och mördar dem som skriver om islam eller ritar av ideologins profet Muhammed. Några exempel:

  • Salman Rushdie sattes på dödslistan av Irans ayatolla Khomeini 1989. Salman bad om ursäkt och benådades, men nu är han återigen på dödslistan.
  • I Danmark bombhotades år 2006 en tidningsredaktion sedan de publicerat bilder på Muhammed.
  • Filmen ”Muslimernas oskuld (The Innocence of Muslims) väckte vrede över hela den islamska världen, även i Sverige var det oroligheter, och 2012 mördades USAs ambassadör samt tre tjänstemän i Benghazi på grund av filmen.
  • I december 2014 mördades 17 människor i Frankrike på grund av satirteckningar av Muhammed och judehat.
  • I år mördades två människor i Köpenhamn (Lars Vilks tros vara måltavlan för terroristen).
  • I veckan tvingades Lars Vilks flytta från sitt hus, han är numera bostadslös och ständigt på flykt från islams hot.

Det är alltså allt detta Wallström utmanat.

 

Det Wallström har gjort kan liknas vid att stoppa in en pinne i getingboet och röra om rejält, men i det här fallet är getingarna många, starka och en del av dem har redan krupit in under tröjan. Det bor ett antal personer i vårt land som är islamistiska fundamentalister, hur många de är vet ingen. Om de får order om att bestraffa Sverige för Wallströms attack på islam (vilket länderna som ingår i OIC anser det vara) kan det som skett i Paris och Köpenhamn ske här med. De som tror att det inte kan ske i Sverige, är aningslösa och naiva.

Skillnaden mellan vår sekulariserade samhällskultur och islams diktatoriska ideologi exemplifieras bra med en jämförelse:

Filmen Life of Brian gick upp på biograferna 1979. Vi skrattade.

En fjorton minuter lång trailer om filmen ”The Innocence of Muslims” lades ut på internet. Folk dog.

 

Islams ideologer och ledare har gång på gång visat hur de vill skrämma oss till underkastelse, nu har Wallström gett den ideologins fundamentalister anledning att utöva väpnad terrorism i vårt land.

För Sveriges bästa borde Wallström avgå frivilligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s