Vi har fått en löpsedelspolitik i Sverige.

3 juni 2015. AP

 

En tidig junidag för många år sedan gick jag till jobbet, samma väg som vanligt. Det slog mig att budskapen på tidningarnas löpsedlar var desamma som de varit alla år vid denna tidpunkt.

★ De bästa lådvinerna.
★ Sommarens bästa grilltips.
★ Så får du platt mage på tre dagar.
★ Nu kommer värmen.

Så har vår politik blivit numera, ingenting ändras (till det bättre i varje fall).

För två år sedan kunde vi läsa en artikel som Socialdemokraternas Stefan Löfven, Magdalena Andersson och Mikael Damberg skrivit.

I den stod:

– Sysselsättningsgraden i Sverige måste öka.
– Fler behöver jobba.
– Arbetslösheten ligger nu på över åtta procent.
– Fler än 400 000 i arbetsför ålder står utan jobb.
– Över 30 000 unga har i dag varit utan arbete mer än sex månader och antalet personer som varit utan arbete i två år eller längre har nästan tredubblats sedan regeringen tillträdde.

Nu sitter de själva i regeringsställning, och vad stämmer med den gamla artikeln?

– Sysselsättningsgraden i Sverige måste öka.
– Fler behöver jobba.
– Arbetslösheten ligger nu på över åtta procent.
– Fler än 400 000 i arbetsför ålder står utan jobb.
– Över 30 000 unga har i dag varit utan arbete mer än sex månader och antalet personer som varit utan arbete i två år eller längre har nästan tredubblats sedan regeringen tillträdde.

Det är, som man brukar säga, same shit, different names. Löpsedlarna kommer inte behöva tryckas om år efter år, det är bara att spara de gamla och sätta upp igen, det är löpsedelspolitik. Det är miljövänlig löpsedelspolitik: vi sparar på tidningspapper och skog, men landet går åt skogen. Tack för det, S och Mp.

 

I den gamla artikeln står det även: “Regeringens politik (Alliansen, min anm.) har ensidigt riktats mot att de arbetslösa ska söka jobb – inte att ge dem verktyg för att också kunna ta de jobb som faktiskt finns. Den försämrade matchningen visar att det krävs andra  insatser, förutom aktivt jobbsökande, för att fler ska kunna få ett arbete”.

Verktyg? Har Socialdemokraterna helt missat att vi har en grundskola, obligatorisk för alla, och gymnasium för de som vill studera vidare? Vi har mängder med högskolor och universitet, men vi saknar “verktyg”?

Vi har under årtionden haft ett samhälle som inte haft problem med att fr.o.m. födsel, via föräldrar, dagis och förskolor, ge barnen rätt samhällskulturella värderingar, och genom skolgång gett barnen kunskaper och färdigheter som kunnat nyttjas i olika yrken.

Vi har verktygen. Vad har ändrats?

– Föräldrarna?
– Samhällskulturen?
– Dagis, förskolor och skolor?

I grund och botten är det naturligtvis samhällskulturen som ändrats, vi har dessutom olika kulturer som inte bejakar fritt tänkande och kunskap. Vilka politiskt betingade samhällskulturer tror ni det är som INTE stämmer in på den samhällskultur som gav oss folkhemmet, industrin, kunskapsnivån och välfärden?

Ni får tre val:

– Vänsterkulturen.
– Korankulturen.
– Den gamla svenska demokrati- och jämlikhetskulturen.

 

Löfven representerar ett politiskt parti som en gång kämpade för att ge oss den svenska demokrati- och jämlikhetskulturen, nu verkar det partiet vara en representant för vänster- och korankulturen. Nu när Löfven är statsminister går tongångarna så här:

“Det ökade antalet flyktingar gör det svårare att klara regeringens mål om arbetslösheten. Det säger statsminister Stefan Löfven (S). – Men flyktingarna är en investering, tillägger han”.

Han börjar REDAN skylla ifrån sig på de skattebekostade invandrarna. Han ställer grupper mot varandra och anklagar alltså INVANDRARE för att det inte fungerar! Löfven är ju rasist.

Men vem tvingar vår statsminister att ta emot alla dessa s.k. flyktingar? Ingen! Jag trodde att Sveriges statsminister hade något att säga till om, men herr Löfven har inte, som man brukar säga, “the balls” nog att säga ifrån. Alternativet är att han är obegåvad. Eller käbblar.

 

Och som vanligt frågar jag mig NÄR investeringen Löfven pratar om ska betala sig? Jag är med och betalar, jag har faktiskt betalat i över 20 år nu för en stor invandring,  men någon avkastning eller vinst har jag inte sett än. Det är en mycket dålig investering herr Löfven och hans miljöpartister satsar allas våra pengar i.  Vi ska inte glömma att samma “investering” gjorts under drygt 20 års tid och vi kan se resultatet av det: MINUS I KASSAN.

Det Löfven säger skapar inte möjligheter för företag att skapa jobb, det Löfven säger visar bara att han tänker ge det döende Sverige en kostsam konstgjord andning. Ett exempel är 90-dagarsgarantin som innebär att ingen under 25 år ska behöva vara arbetslös i mer än 90 dagar. Det här är Löfvens ord: “För att ge unga den möjligheten investerar vi stort i jobb och utbildning för unga. Senast efter 90 dagar ska alla unga ha ett arbete eller en utbildningsplats”.

Saken är att det inte finns arbete åt de unga, så ordet “utbildningsplats” är nyckelordet. Vad Löfven egentligen säger är att han ska sätta unga människor i en åtgärd som vi skattebetalare bekostar. Vi har alltså haft en av världens bästa skolor, nu behövs det YTTERLIGARE åtgärder för att utbilda de som redan gått igenom skolan? Vad har gått fel?

 

Vår nya statsminister Stefan Löfven upprepar samma mantra som hans företrädare gjort, alltså bara floskler och tomma ord. Han tror på fullt allvar att ”bättre matchning ger 80.000 jobb”.  Hur ska en bättre MATCHNING ge 80.000 NYA jobb?

Löfven är helt okunnig. Vi måste inse att vi har ett antal jobb, och när de är tillsatta finns inte fler jobb. Låt oss se på verkligheten: idag finns det totalt 32.408 annonser med 64.269 lediga jobb på Arbetsförmedlingens hemsida.

En stor del är jobb inom vården och skolan med utbildning som krav, och de flesta av alla jobb kräver baskunskaper:

– Man ska kunna svenska.
– Man ska kunna läsa.
– Man ska kunna skriva.
– Man ska kunna räkna.

Redan där har allt spruckit, allt fler av våra skolelever har ju knappt baskunskaper enligt PISA-rapporten, och sämre blir de för varje år. En orsak till den sjunkande kunskapsnivån är med största sannolikhet den stora skattebekostade invandringen från MENA, men flyktingarna är en investering, säger Stefan Löfven.

Hur jag än vänder och vrider på saken kommer jag fram till ett och samma resultat: politikerna vet inte vad de gör, och för att dölja det ljuger de för oss.

 

Ytterligare en lögn är under uppsegling, nu vill Socialdemokraterna ta av pensionsfonders pengar för att förbättra tågbanornas urusla standard.

Vi som är äldre minns att Socialdemokraternas Göran Persson tog drygt 250 miljarder ur pensionsfonder för att bekosta något annat. Andelen fattigpensionärer växer i Sverige, och nu ska Socialdemokraterna ta ÄNNU mer från pensionärerna. Men de ställer inte grupper mot varandra? Det finns ingen invandringsbroms, för de skattebekostade invandrarna är “en investering” säger Löfven, nu måste de ta pensionärernas pengar för att de “investerar” fel.

“Finansminister Magdalena Andersson (S) försäkrade dock i helgen att AP-fonderna alltid ska ha pensionärernas bästa för ögonen”.

Jag tror inte på Magdalena Andersson. Hon skyller dessutom ifrån sig, enligt henne är det SD:s fel att alliansens och de rödgrönas politik är så katastrofalt dålig. Att skylla på en annan grupp för det som sker är väl en form av mobbing eller strukturell rasism? Är alla socialdemokrater så rasistiska?

 

Löfven ljuger. Magdalena Andersson ljuger. Makten ljuger. De använder media som sin megafon, och media ljuger ännu mer. I Aftonbladet gjorde en av de hatande vänster/miljöpartistiska anställda sitt bästa för att rikta ljuset på allt annat än deras egen dumhet. Anders Lindberg skrev nyligen i Aftonbladet “ S förklarar krig mot rasisterna“.

Jag läste artikeln, och ser hur han försöker förstärka bl.a. “hatbrott” mot romer. Nyligen var det en kurd som körde på en tiggande rom, är alltså hatbrotten komna från kurder? Özz Nûjen är kurd. Alltså är Özz Nûjen en person som hatar tiggande romer? Det är retorik à la Aftonbladets skribenter.

 

Är det här en del av Sverige? Ställer Stefan Lövfen grupper mot varandra, skyller på invandrare och är rasist (socialdemokratisk politik)? Ställer Magdalena Andersson  grupper mot varandra (pensionärer mot tågresenärer) och stjäl pensionspengarna (socialdemokratisk politik)? Hatar Özz Nûjen (enligt Aftonbladets taskiga retorik) tiggande romer? Ljuger media?

Om så är fallet står det riktigt illa till med vårt land. Men allt ordnar sig eftersom Löfven skall matcha invandrade människor som inte talar svenska så att vi snart har 80.000 nya jobb till de nästan en miljon arbetslösa vi REDAN har i landet.

Löpsedelspolitiken funkar bara i diktaturer. Vill vi ha demokrati eller diktatur? Sanning eller lögner? Arbete eller misär?

Tänk på det en stund.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s