Kommer islam kasta in världen i krigets vindar detta årtionde?

29 juni 2015. AP

 

Den demokratiska världen vaknade i lördags upp till en dag av osäkerhet. Har tiden återkommit då vi skakas av terrordåd utförda i en diktatorisk ideologis namn? Vi medelålders har minnesbilder av kommunismens illdåd och äldre har minnen från nazismens härjningar. Är det islam som ska förstöra världen denna gång?

 

Orsaken till frågan är fredagens islamistiska terrordåd som naturligtvis har med islam att göra. Efter varje sådant terrordåd börjas det: det har INTE med islam att göra, eller som nu efter helgens terrordåd,  det är inte DEN sortens islam som ligger bakom terrordåden, det är en ANNAN sorts islam. Det är som att säga att det var inte DEN sortens nazism som slungade in världen i ett krig, det var en ANNAN sorts nazism.

 

I klartext: islam är islam. Nazism är nazism. Men ALLA nazister stod inte bakom kulsprutor i koncentrationslägren, ändå fanns de lägren. ALLA nazister ville inte ha krig, ändå utbröt ett världskrig. Alla tyskar var inte heller nazister, men vad skulle de göra? Nazismen predikade världsherravälde och folk dog. Så är det med islam med.

När en ideologi (kommunismen, nazismen eller islam) predikar världsherravälde så startar förtrycket, frågan är bara hur många som skall förtryckas och mördas innan den fria världen slår tillbaka. De tre förtryckarideologierna och deras politik har stora likheter, bl.a. att kollektivet råder, staten (eller prästerskapet) bestämmer allt och den lilla människan ska obetingat lyda eller dö.

Det finns dock en stor skillnad mellan dem: inom kommunismen och nazismen var ledarna människor man inte fick ifrågasätta (det kunde innebära döden), inom islam är ledaren en gud (Allah) som man inte får ifrågasätta (det innebär döden). När Stalin dog började Sovjetkommunismen falla, då Hitler dog föll nazismen. När försvinner Allah?

 

Vad är islam?

★ Allahs ord gavs som “uppenbarelser” till profeten Muhammed för 1 400 år sedan.
★ Den profetens “uppenbarelser” blev boken koranen.
★ De sista uppenbarelserna Muhammed fick är de som gäller, det är islam.

Koranen innehåller Allahs ord, och de får inte tas bort, ändras eller ifrågasättas. Islams lag sharia är gudomlig och får inte ersättas av lagar som människor instiftat. Den 1 400 år gamla islam och dess lag kan alltså inte ändras! Det är islam.

Islam föreskriver en mängd saker som inte är förenligt med våra demokratiska och humanistiska  samhällsvärderingar, ett exempel på det är IS som gör det som koranen föreskriver. IS är islam. Ett annat exempel är dödsdomarna mot de som antingen skrivit om koranens svärdsverser (Salman Rushdie) eller avbildat profeten Muhammed (Lars Vilks och Charlie Hebdo). En ideologi som mördar dem som visar ideologin, är en ideologi som inte bör finnas. Det är islam.

 

Nu försöker en del skylla de islamistiska terrordåden på salafister (eller salafiter) som praktiserar salafismen. Vad är då salafismen? En av de hårdaste falangerna inom islam, Mohammed Omar skrev en utmärkt artikel om det.

Ur texten: “Det är en rörelse inom sunniislam som vill gå tillbaka till en bokstavlig läsning av Koranen och sunna, det vill säga profeten Muhammeds exempel, och rensa bort alla nya idéer. De är mycket noga med att texterna ska följas till punkt och pricka. Salafiterna kallar sig så efter det arabiska ordet ‘salaf’ som betyder ‘föregångare’. De gör anspråk på att följa de tidiga muslimernas, föregångarnas, islam.

De som säger att den salafitiska jihadismen inte har något med islam att göra har fel. Den har mycket med islam att göra. Men den är inte densamma som islam“.

 

Fel, det ÄR islam! Men salafiterna är att jämföra med de nazister som administrerade och fick nazismen att växa, de salafitiska mördarna i IS (och al-Qaida m.fl. grupper) är att jämföra med de nazister som stod bakom koncentrationslägrens kulsprutor.

Inom islam finns två huvudinriktningar: sunni 90 %  och shia 10 %. Sunni är den hårdare falangen av islam (och salafismen är kommen ur sunni), shia (som är i majoritet i Iran) är den mer moderata falangen av islam. Det är Iran som utfärdat dödsdomen på Salman Rushdie. Islam är islam, precis som nazismen är nazismen.

 

Det jag sett och lärt mig om islam har övertygat mig om att vi måste bekämpa det ideologiska och politiska islam med full kraft. Islam är inte enbart våld, islam är en rörelse som under 1 400 år planerat och propagerat för sin tillväxt. Enligt islam ska ALLA underkasta sig islam, islam ger oss i BÄSTA fall “demokratiskt” tre alternativ:

★ Bli muslim.
★ Underkasta dig och betala krigsskatt (jizya).
★ Dö.

Om inget av det lockar återstår flykt. Det är islam. Den som tror att islam är en “fredens religion” bör tänka om.

 

Vi måste fråga oss om vi vill ha ett samhälle likt de i Syrien, Irak eller Iran, för det är exakt den sortens samhälle vi kommer ha i Sverige om islam får alltför stor makt. Redan nu är hela stadsdelar kontrollerade av islams ideologi, vi kan där t.ex. se hur alltfler kvinnor går i den saudiska varianten av klädedräkt och hur allt fler flickor i allt yngre ålder går med slöjor. Nu börjar det turligt nog diskuteras förbud mot slöjor på barn.

 

Svenska politiker, myndigheter och media är okunniga om vad islam är, de bör lära sig det snabbt, faktum är att hela svenska folket måste få lära sig vad islam är. Vår demokratiminister Alice Bah Kuhnke sade efter moskébranden i Eskilstuna att vi ska få lära oss det, men tänkte ha möten med de MUSLIMSKA företrädarna, som ju vill att vi alla ska underkasta oss islam! Det är som att bjuda in räven i hönshuset för att vakta hönorna!

Demokratiminister Bah Kuhnke vet inte alls vad islam är. Jag mailade henne för en tid sedan och frågade när vi ska få lära oss om islam, svaret blev en floskel: vi ska få lära oss om islamofobi ur ett genusperspektiv. Vår demokratiminister går islams ärenden, men vet inte om det. Under tiden växer islam “under cover”, det är en “fredens religion” säger de själva. Islam klär ut sig till en höna medan islam väntar på att äta upp hönsen. Det är islam.

 

Vi måste inse att all islam utgår från samma texter: koranen och haditherna, och de säger att vi alla ska underkasta oss islam och islams lag sharia. Bill Warner är en av dem som vet vad islam är, han säger:

Det är 91 verser som befaller muslimer att göra som Muhammed gjorde. Därför är det varje muslims plikt att ta sharia till värdlandet i syfte att islamisera det“.

 

Jag vill inte underkasta mig islam, jag vill inte ha ideologisk och politisk islam i mitt samhälle, jag vill ha demokrati. Att prata om olika sortes islam är som att värdera olika sorters våldsbrottslingar. Är ett mord begånget av ett barn ett litet mord? Är shiaislam “lite islam”?  Vi måste ställa oss frågan: vill vi ha mord överhuvudtaget? Vill vi ha islam övehuvudtaget? Kom ihåg att Allah aldrig kommer dö, islam är för evigt och islam vill att du ska underkasta dig. Hitler dog och nazismen försvann, nazismen är sedan dess förbjuden i Tyskland.

Vi måste börja ställa oss frågan om världens demokratier måste förbjuda den, under 1 400 år, oreformerade formen av islam.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s