Sagan om hur landet Poolanien sjönk (eller “Finns det hajar i poolen”).

haj

15 augusti 2015. AP

 

Det var en gång för länge sedan ett land, landet Poolanien, där pingviner levde i fred och välmåga. De levde i en gigantisk swimmingpool, och det var pingvinerna som skötte om poolen, såg till att mat fanns, att vattnet var rent och att de kunde samsas fredligt i poolen.

Med tiden kom det hajar i poolen, det var poolens chefer som bestämt att det skulle vara så. Hajarna blev både större och fler, för de fick av pingvinernas mat att äta. En dag blev en  pingvin attackerade av hajar i ett undanskymt hörn , men poolens chefer och hajarnas skötare gick via mediaavdelningen ut med att hajar är fredliga. Om de är mätta och man beter sig försiktigt är det ingen fara. De sade att det sannolikt var den attackerade pingvinen som gjort fel.

 

En tid senare kom nästa attack i ett undanskymt hörn men skötarna sade via mediaavdelningen att det var pingvinen som gjort fel och var på fel ställe när pingvinen gjorde fel. Det är ju inte hajens fel att hajen är där hajen är. Det var den attackerade pingvinen som gjort fel. Den attackerade pingvinen kanske t.o.m. var den som attackerade?

 

När nästa attack kom sade skötarna att hajar i sig inte är farliga, det är bara en enstaka haj som attackerar pingvinerna. Problemet var att varken skötarna eller pingvinerna kunde veta vilken haj det var. De kunde inte heller säga var den den befann sig eftersom attackerna nu inträffade på olika platser i poolen. Den här gången sades det att det sannolikt var pingviner som attackerade hajen.

 

Med tiden inträffade attacker samtidigt på olika platser i poolen, då sade skötarna att pingvinerna får skylla sig själva, de tvingar hajarna till dessa attacker. Märkligt nog såg pingvinerna aldrig chefer, hajskötare eller mediaavdelningen bada i poolen, på sin höjd skvätte de lite med tårna i vattenytan medan mediaadelningen tog vackra bilder av dem.

 

Trots att allt fler och grövre attacker inträffade fortsatte chefer och hajskötare att via mediaavdelningen påstå att det var

★ de attackerade pingvinerna som gjorde fel
★ det var pingviner som var på fel ställe
★ det är en enstaka haj som är farlig
★ pingviner tvingar hajarna till dessa attacker
★ pingvinerna själva attackerade hajarna

Allt fler pingviner i poolen började undra om en grav sinnesrubbning drabbat chefer, skötare och mediaavdelningen.

 

När pingviner en dag i mångas åsyn blev attackerade och dog mitt i poolen kunde vare sig chefer, skötare eller mediaavdelning neka till vad som hänt. Alla pingviner tänkte att NU kommer cheferna, skötarna och mediaavdelningen uttala sig och säga att de ska skydda oss mot hajarna, men istället blev det knäpptyst. Chefer, skötare och mediaavdelning visste nämligen att pingvinerna snart har glömt det inträffade, det var ju inte första gången en haj attackerat en pingvin men pingvinerna hade redan glömt det.

Istället sade chefer, skötare och mediaavdelningen att de ska skydda hajarna i ett hörn, de ska sänka ned nät och bevaka så att ingen pingvin (de kallas av chefer, skötare och media för “mörka krafter”) tar sig in och attackerar hajarna.

För att riktigt visa pingvinerna säkerheten i poolen, togs dekorationerna av hajtänder som fanns mitt i poolen bort (det var ju hajarnas tänder som var farliga).

 

Trots alla de fina manifestationerna, omtanken om de rädda hajarna, borttagande av hajtänder och bevakningen av de besatta pingvinerna (de var ju besatta av “mörkrets krafter” sade cheferna och skötarna) fortsatte hajattackerna. En dag fanns det knappt några pingviner kvar i poolen, de hade slutat vara i vattnet eller hade flyttat till en annan pool. Eftersom det var pingvinerna som hade sett till att allt i poolen fungerade, var cheferna, hajskötarna och mediaavdelningen själva tvungna att hoppa i poolen och se till att hajarna fick mat och var nöjda.

En dag upptäckte chefer, hajskötare och mediamänniskorna i landet Poolanien att det inte var de som bestämde längre, nu var det hajarnas pool.

 

Sensmoral: om man inte hajar läget i tid, blir man inte haj i poolen.

Se det var väl en vacker liten saga. Snipp snapp snut, så var sagan slut.

5 reaktioner till “Sagan om hur landet Poolanien sjönk (eller “Finns det hajar i poolen”).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s