När ska vi öppet erkänna vad islam är?

Att-tolererar-intolerans-är-fegt.-1440x564_c

30 november, 2015.

Det som sker i den självutropade Islamiska staten och i Paris är samma saker som hände i Medina för 1 400 år sedan.

I går, första advent 2015, skrev Lars Adaktusson i Sydsvenska Dagbladet: ”Sveriges och Europas politiska beslutsfattare måste nu ta till sig fakta och omgående erkänna att Islamiska staten utsätter kristna minoriteter i Irak och Syrien för folkmord.”

Vad som sker i det självutropade Islamiska staten och i Paris, är samma saker som hände i Medina för 1 400 år sedan. Enda skillnaden är att:

★ det numera finns kulsprutor och bomber i stället för enbart svärd,

★ bilar i stället för kameler och

★ modern kommunikationsutrustning i stället för att ropa till varandra.

Ideologin islam har inte ändrats alls.

 

 

För bara 100 år sedan begicks ett folkmord nära Sverige, den turkiske diktaren Serkan Engin (som konverterat från islam) skrev (översättning till svenska):

“Den första vågen av folkmord i det tjugonde århundradet – folkmordet på armenierna, på assyrierna och grekerna – begicks av turkar och kurder i Osmanska riket och den nya turkiska republiken, som hämtade sitt rättfärdigande i islam: ”Rätten” att döda och våldta icke-muslimer och ta deras kvinnor och flickor som sex- eller husslavar.

CUP (Kommittén för enighet och framsteg) kunde enkelt mobilisera turkar och kurder att begå folkmord grundat på islams inställning till icke-muslimer. Alla de turkiska och kurdiska muslimerna trodde att de skulle komma till himlen om de dödade fler icke-muslimer – precis som våra dagars islamiska terrorister”.

I år är det hundra år sedan ideologin islam begick folkmordet i det Osmanska riket, en intressant detalj är att regeringen Löfven valde att inte uppmärksamma den dagen.

 

Serkan Engin har jämfört det islam han känner till med nazismen:

“Som bekant stod nazisterna bakom det tjugonde århundradets nästa våg av folkmord. De tog turkarnas folkmord som förebild. Som Hitler förklarade för sina militära kommendanter då de talade om världens reaktion på det folkmord de tänkte utföra: ”Vem i dag talar om armeniernas förintelse?”

Nazismen betraktades som en laglig och respektabel ideologi i början av 1930-talet, men sedan såg världen hur farlig nazismen var. Islam står i motsättning till våra dagars mänskliga rättigheter och är farligare än nazismen. Islam är inte en alternativ religion, utan ett brott mot människorätten och ett sådant brott borde inte få lov att finnas i vår moderna värld. Islam borde förbjudas över hela världen. Om det inte sker kommer världen att utsättas för en större tragedi än nazismen.”

Att världen inte ser det ideologiska islam som den fara det är, beror på samma tröghetsmekanism som rådde innan Andra världskriget bröt ut: Så länge det inte brinner kan det inte börja brinna.

 

Inom en inte alltför avlägsen framtid kommer Sveriges ledare och medier förmodligen att erkänna att det som Serkan Engin säger: ISIS är islam – islam är ISIS. Men de kommer inte att erkänna det förrän det brinner.

I Danmark uppmärksammades redan för ett år sedan att danska medborgare med a-kassa for ner till Syrien för att delta i det folkmord islams anhängare begår nu.

De som far till Syrien för att mörda “otrogna” eller bli martyrer är anhängare av islam. Islam har som sagt inte ändrats alls sedan dess tillkomst för 1 400 år sedan, islams anhängare har bara fått tillgång till effektivare utrustning och dödligare vapen. En del av dem uppbar till och med ersättning av danska staten!

Men det brinner inte?

 

De som redan har varnat för den utveckling vi ser nu har kallats islamofober, en del av dem lever till och med under dödshot!

★ I Sverige är Mona Walter en av dem.

★ Hanna Gadban i Sverige är en av dem.

Irshad Manji som flyttat från Kanada till USA är en av dem.

★ Politikern Gert Wilders i Nederländerna är en av dem.

★ Ayan Hirsi Ali som flyttade från Nederländerna till USA är en annan.

 

Ayan Hirsi Ali gjorde, tillsammans med filmaren Theo van Gogh, kortfilmen Underkastelse som handlar om kvinnoförtrycket inom islam. Många muslimer i Nederländerna såg filmen som hädelse, van Gogh mördades kort efter av en muslimsk fanatiker. På hans döda kropp fanns ett brev med dödshot mot Hirsi Ali.

Det verkar som att den “religion” vi inte får kritisera är ovänligt inställd till demokrati.

 

En av dem som tidigt varnade för islams diktatoriska ideologi och lag är Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson, när han gjort det har han kallats för islamofob.

Inom kort kommer förmodligen ett antal av de som nu skriker om islamofobi att försöka framställa sig själva som de som varnade för faran, KDs EU-parlamentariker Lars Adaktusson är kanske en av dem. Vi har ju sett ett stort antal kappvändare inom svensk politik den senaste tiden (bland annat KD, M och S), vi kommer få se fler kappor vändas och fler krokodiltårar spillas.

Det är ironisk komik att de som tidigare gastat “rasist” om dem som insett att vi inte kan ha den oansvariga invandringspolitiken, nu förordar den politik de tidigare rasiststämplat.

Snart kommer vi få se dem som gastat om islamofobi säga samma sak som människor de tidigare kallade islamofober länge har sagt.

 

En av de sista att inse verkligheten är kanske de islamska terroristernas egen växeltelefonist Mona Sahlin.

Hon sitter med sin höga lön i sitt uppdrag som nationell samordnare mot våldsbejakande extremism, men vet inte vad hon ska göra. Att inrätta jourtelefoner för terrorister i Sverige och bygga fyra “kunskapshus” (vad hände med den svenska samhällskulturen och den svenska skolan?) är hennes svar på hotet från en 1 400 år gammal ideologi som omfattar ungefär 1,7 miljarder underkastade muslimer i världen.

Mona Sahlin är en av alla dem som borde lära sig vad islam är, men en del vill inte se verkligheten. De fungerar så här: Så länge det inte brinner så brinner det ju inte, inte ens då det brinner. Så länge det inte brinner i deras egen bak.

 

Att det brinner i knutarna blir allt fler i hela världen medvetna om, vi kan se i medier och på internet hur det ideologiska islam verkar på samma sätt som det ideologiska islam alltid gjort: Management by fear and terror. I denna video berättar några tillfångatagna ISIS-mördare hur de ser på saken:

 

Vad har de för försvar? De lydde bara order! Det var väl vad nazisternas mördare sade under Nurnbergrättegångarna?

Vi måste debattera de intoleranta ideologierna innan de intoleranta ideologierna förbjuder debatten.

När ska vi börja debattera islam öppet i vårt land?

 

2 reaktioner till “När ska vi öppet erkänna vad islam är?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s