Må kraften vara med folket!

force-1440x564_c.jpg

11 januari, 2016.

 

Söndagen 10 januari startade den årliga konferensen “Folk och Försvar” på Sälens Högfjällshotell. Konferensen är enligt hemsidan “Sveriges viktigaste forum för diskussioner om säkerhetspolitik, försvar och samhällets krisberedskap”.

För två år sedan skrev jag en krönika om detta “viktigaste forum”, ur texten:

“12 januari 2014 inleddes årets försvarskonferens Folk och försvar i Sälen. Det kallar jag den mest onödiga konferensen i Sverige. Vi har ju inget försvar längre, varje år de träffas på denna konferens medför en försämring för våra tappra gossar och kvinnor under flaggan.”

Sanningen är att Sveriges försvar är ett operettförsvar, försvaret är ett ställe där soldater och kockar paraderar och marinerar, allt medan kaptener kollar att genuspedagogiken och sopsorteringen fungerar.

 

 

I en artikel i DN kan vi läsa:

“Det svenska försvarets största problem är brist på trovärdighet. Svenskarna har inte förtroende för att försvaret klarar att skydda gränserna mot intrång och kränkningar. Än värre är att omvärlden kanske inte har det.”

Dessvärre är det nog så att omvärlden har helt klart för sig att de svenska politikerna i stort sett lagt ner vårt försvar, omvärlden skrattar åt oss. Redan oktober 2014 publicerades en artikel i ämnet:

”Tidigare hade ryssarna stor respekt för det svenska försvaret – nu skrattar de åt Sverige och säger att Stockholms skärgård är som att ta sig in i ingenmansland”, säger Vera Efron till Expressen.

Med ett parti i regeringen som inte ens vill ha id-kontroller vid gränsen i fredstid, kan man ju fundera på hur mycket svängdörr det blir om de hitkommande under krigstid mest är män som traskar in i landet, gruppvåldtar kvinnor och har tillgång till vapen.

Men vänta nu: Det är fredstid och det är ju så det redan är!

 

 

Svenska FOLKET tror fortfarande att makten, myndigheten och försvaret klarar skivan i evighet. Amen.

Faktum är att vårt militära försvar inte klarar skivan, det är i stort sett nerlagt. En del stollar vill med dårens envishet försvara minskningen av försvaret genom att till exempel hävda att vi inte har så många flygplan längre, men de är bättre. Saken är att en eventuell angripare också har bättre flygplan, men fler.

För ingen tror väl att om vi blir anfallna är det av världens minsta land, Sealand.

Samhällets krisberedskap är sedan länge också i stort sett nedlagt,  det är bara det att samhället vet inte om det. Det är som med mycket annat i samhället: en del av samhället har “glömt” att informera resten av samhället om vad som sker i samhället (som till exempel att småtjejer av invandrade män utsätts för sexuella trakasserier under en ungdomsfestival i Stockholm).

 

Under Almedalsveckan 2015 höll föreningen Civilförsvarsförbundet ett seminarium om vår sårbarhet, de talade bland annat om att:

 

★ Sverige saknar försörjningsberedskap för mat, drivmedel och insatsmedel för jordbruket.

★ Politisk målsättning saknas för livsmedelsproduktion.

★ Ingen statlig myndighet har ett samlat försörjningsansvar.

★ Civilt försvar och beredskapslager saknas.

★ Om transporterna kollapsar blir det matbrist.

Vi borde ställa oss frågan om det är Fridolins och Romsons morots-, svamp- och diverse andra skumma odlingar som ska rädda Sverige i händelse av katastrof. Vi borde ställa oss frågan om det rentav är så att det ärMiljöpartiet som är vår katastrof.

Som jag skrev vid ett tillfälle: Sovjetunionen hade sitt Tjernobyl, vi har miljöpartiet.

 

För två år sedan talade Miljöpartiets Åsa Romson på Folk och försvar, hon talade om ”fredskår” och ”dialogpolis”. Nu är hon vice statminister och har sagt i medierna:”Vi [MP] har uppfattats som verklighetsfrånvända.”

Att tro att en anfallande beväpnad makt ska skrämmas iväg av en fredskår är inte att bara att vara verklighetsfrånvänd, det är snarare galenskap eller naivitet i nivå med en femårings. Att tro att en högmotiverad, välbeväpnad och välutbildad armé kan skrämmas på flykt av kastade morötter och traskande miljöfötter är galet.

Om Miljöpartiet tar med sig vänsterstollarna kan de stå vid gränsen och rassla med nycklarna medan de vänder ryggen mot de invaderande. Det är ju så de verkar göra redan i fredstid.

 

En av talarna på konferensen är rasslande Romsons regeringskollega, den försvarsobenägne försvarsministern Peter Hultqvist. Då han utnämndes till försvarsminister kom frågan upp varför han inte gjort vapentjänst och ministern ljög och sa att han blev osams med befälen. Enligt Svenska Dagbladets granskning var bråk med befäl ingen grund för att inte behöva göra vapentjänst, i artikeln stod:

“Britt-Lis Widberg vid nämndens kansli minns reglerna som tuffa: ’Ja, det var att du aldrig i någon situation skulle använda vapen,  till exempel om du befann dig i en hotfull situation där du hade dina nära anhöriga, barn och fru och sådär, så skulle du inte ens vid ett  sådant tillfälle använda vapen för att försvara dem’.”

Jag har inte lämpliga ord för att beskriva försvarsministerns ovilja att försvara fru och barn. Undrar om han ska “fly” till Mellanöstern om vi blir anfallna?

 

Hur skulle den försvarslöse försvarsobenägne försvarsministern reagera om en dotter blev våldtagen av främmande lands män under en ungdomsfestival i Kungsträdgården i Stockholm?

Det har ju hänt ett antal unga tjejer (vilket mörklagts av polischefer och medera), men det är kanske “mina barn och andras ungar”-principen som råder inom makten och medierna.

Försvarsministern kanske skulle hålla ett försvarstal och i det förklara varför han inte ville försvara sin familj. Det blir en dåres försvarstal, men sannolikt inte i klass med Strindbergs verk med samma namn.

 

En som inte bortförklarar vår skrala försvarsituation är Jan Leijonhielm, före detta chef för Rysslandsstudierna vid FOI, som skriver i en debattartikel:

“Sverige är nu i sämsta tänkbara försvarsläge. Det är ett  kraftfullt underbetyg till de regeringar som av ointresse, önsketänkande eller partitaktiska skäl eftersatt landets säkerhet.”

I det läget vill utrikesminister Margot Wallström införa en ”modern” värnplikt i Sverige som även kan innebära civila samhällsinsatser, till exempel att ta emot flyktingar.

Om en anfallande makt anfaller Sverige kan vi ju kalla dem som anfaller oss för “flyktingar” och kasta nallebjörnar på dem.

 

Wallström anser att Sverige behöver en ”modern” värnplikt som gäller både för män och kvinnor.

★ Ska kvinnorna koka morotssoppa till “flyktingarna” då?

★ Och ska scoutflickor dela ut kramnallar på Stockholms centralstation och bli våldtagna i Kungsträdgården medan försvarsministern, rikspolischefen och medierna döljer det?

Med den regering vi har nu blir allt bara värre, de kommer med det ena stolliga förslaget efter det andra. Jag undrar om de har startat en så kallad jobb-rotations-rörelse inom regeringen, de kladdar lite som de vill i andra ministrars ansvarsområden.

 

Wallström har angett vad det viktiga är för vårt försvar: ”Det bör vara jämställt.” Själv skulle hon kunna tänka sig att göra miljöinsatser som värnpliktig, till exempel att sanera stränder från oljespill. Jag tror inte att någon vettig människa anser att de rödgröna har några stjärnor i sina led.

De rödgröna är som Imperiets trupper i filmen Stjärnornas krig, de vill ha makt och de förstör ett helt land för att få ha den makten.

Vi alla som på olika sätt arbetar mot stollarna och dumheten är som rebellerna i filmerna: Vi är modiga och vi är för frihet, demokrati och flickors rätt att slippa invandrat tafsande och rödgrönt kladd.

May the force be with us.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s